Information om Frigiliana

Frigiliana, "pärla Axarquia", är en av de vitkalkade sista byarna i Andalusien, bara sex kilometer ovanför Nerja, vid foten med utsikt över Medelhavet. Frigiliana är från förhistorisk tid.

Byn har bebotts av många civilisationer, från fenicierna och romarna till araberna, som hade störst inverkan på stadens utveckling. Under den kristna återerövringen var Frigiliana platsen för många strider kulminerade med det berömda slaget vid klippaFrigiliana i 1569, som slutade i fullständig utvisning av den moriska folket.

Man kan lära sig historien om denna kamp genom att gå genom gatorna i den historiska delen, där det finns serier av tolvkeramiska plattor skrev om som förklarar hela historien. Det är särskilt intressant att mycket av den historiska delen byggdes frånklippor plundrade arabiska slottet.

De vitkalkade husen och de många populära arkitektoniskafunktioner som räcken, gårdar, och vattenverk, är väldigt mycket iden moriska traditionen. Denna tradition, tillsammans med den allmänna renligheten i staden, har lett till att den söta smeknamnsom ges till invånarna "Aguanosos" eller personer i vattnet. I alla,Frigiliana och dess egenskaper har en unik karaktär och charm.

Staden har ett mycket bra utbud av små butiker, barer och utmärkta restauranger och naturligtvis sina egna fester, konserter, karnevaler och religiösa högtider