Information om Torrox

Kommun Torrox består av två byar differentierat , Torrox Village och Torrox Costa. Torrox byn är mycket vacker med lysande vitaväggar husen klamrar sig fast vid den branta sluttningen somstaden är byggd. Cirka 4 km inåt landet från dess kustnärautlöpare och 10 km väster om Nerja. Historiskt nådde Torroxhöjden av sitt välstånd under den moriska perioden på grund av sin roll i siden handeln mellan Granada och nära östra städer somBagdad och Damaskus. 126 m. högt och skyddat från nordliga vindar genom bergen i Tejeda, är Torrox stolt över sin valör som den plats med det bästa klimatet i Europa.
Fortfarande orörda av turismens utveckling här du verkligen kan uppskatta den spanska livsstilen och har oöverträffad utsikt över berget och havet. I Torrox kan du hitta populära arkitektur som de moriska kvarteren och vin och russin pressar och intressantindustriell arkitektur som socker Factory.Try några av sinagastronomiska specialiteter, t.ex. "espetos av sardiner", "Migascortijeras", färsk ansjovis eller "Papas en lo Pobre", förbättrasmaken av någon av dem med den berömda lokala viner.


Kustremsan, känd som Torrox Costa, är särskilt populärt blandsemesterfirare som flockas här under sommaren, på grund avvackra och välskötta stränder med en total längd på 9 km och ett urval av hotell och self - catering boende finns. Torrox Costa är också platsen av resterna av en romersk begravningsplats och villa beläget omedelbart väster om fyren.