Informatie over Frigiliana

Frigiliana "de parel van de Axarquia" is één van de laatste witte dorpen van Andalusië en ligt 6 kilometer boven Nerja. Frigiliana dateert uit de prehistorische tijd.

Het dorp is bewoond geweest door verschillende volkeren van de Feniciers en Romeinen tot aan de Arabieren die de grootste invloed op de dorpsontwikkeling hebben achtergelaten. Gedurende de christelijke overwinning, Frigiliana was de plaats voor verschillende gevechten waarvan één het bekende gevecht van de rots van Frigiliana in 1569, die eindigde in de uitdrijving van het Moorse volk.

Men leert meer over de geschiedenis van dit gevecht al wandelend door de straten waar men twaalf tegels vindt die deze geschiedenis verklaren. Vooral bijzonder is dat een groot deel van het historisch centrum gebouwd is op de rotsen waar het Arabische kasteel stond.

De witgekalkte huizen en de vele architectonische kenmerken zoals de muurtjes, patio's en de waterwerken zijn gebouwd volgens de Moorse traditie. Geheel Frigiliana en haar huizen hebben een uniek karakter en charme.

In het dorp zijn verscheidene winkeltjes, bars en goede restaurants. Ook heeft het dorp haar eigen (religieuze) feesten. In juni laten ze zelfs stieren door de nauwe straatjes rennen !